2011. szeptember 15., csütörtök

Egyszerűen ősz - Simply Autumn

A több lehetséges változat közül ezt gondolom jobbnak, talán a duplázódó téma miatt. A háttér egy tó tükre, nem is akármilyené, hanem a Szent Annáé! Ezt így elmondva viszont felmerül a kérdés, hogy miért egy ilyen képpel állok elő, ha már ott jártam? Hol csodás panoráma, az égbeszökő fenyves tükröződése a tóban, stb. stb.? Hát azt most meghagytam másnak!
A kirándulás másik érdekessége, hogy az öreg gépemnek ünnepnapja volt, olyan kiegészítőkkel büszkélkedhetett (vagy olyan dolgoknak volt kiegészítője?) mint a Canon EF100mm f/2.8 Macro USM vagy a Canon EF70-200mm f/4 L USM. Ezúton is köszönet érte Löki Viktornak! (http://www.fotosokvilaga.hu/user.php?nev=L%F6szadavi) Csak a hasonlóan soványka pénztárcával rendelkezők megnyugtatására mondom, ez a kép mégis csak a kezemhez nőtt Sigma 18-200 műve! Azokkal, noha magasan verik az én üvegeimet, nem sikerült értékelhető képet lőnöm, ami nem is csoda, hiszen ehhez nekem még soha nem sikerült úgy hozzáállni, hogy na jó, akkor most csinálok egy jó fotót! Akkor jön, mikor ő akar, s nem is mindig akar! De azért próbálkozom még egy néhányat!
Ragyogó őszi színeket mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. Szép kompozíció!
    Tényleg jó kipróbálni más optikákat is, mert csak így jövünk rá arra, hogy más lehetőségek is léteznek kreativitásunk kibontakozására.
    ...Esetleg előfordulhat az is, hogy rájövünk arra, hogy nem igazán a mi világunk az amit a másik optika nyújt számunkra.
    További szép fényeket!

    VálaszTörlés
  2. Egyszerű ősz, de nagyon szép színekkel.

    VálaszTörlés
  3. Egyszerű és nagyszerű őszi kép, tetszik.
    Kipróbálni ki lehet sokmindent, de valóban alkotni csak saját cuccal lehet. Ha pedig nem tudjuk megvenni a kipróbált csodát akkor csak egy keserű érzéssel maradunk, hogy miért nem lehet nekünk is. Én ezért csak akkor próbálok ki más optikát vagy kiegészítőt, ha megvan a szándék és az anyagi háttér a megvásárlásához.

    VálaszTörlés