2012. március 25., vasárnap

Csíkmindszent - közmunka

Csíkmindszent lakossága szombaton példát adott a világnak! A tél folyamán leégett multifunkcionális csarnokból közmunkával takarították ki a rengeteg törmeléket, hamut, tönkrement berendezést. Egészen elképesztő módon, több mint 500 ember jött el, hogy segítsen!
Nagyon hálás vagyok, hogy ott lehettem, fotózhattam, mert valami egészen különleges érzés volt! Az összefogás, a közösség erejének megtapasztalása, ami egyre ritkább a mai világunkban! Le a kalappal előttük!
Tudom, hogy ez a sorozat egy kicsit hosszú lesz most, de legalább ennyivel mindenképpen tartozom nekik, hogy propagálom az ügyüket a magam szerény lehetőségei szerint!
Ezen a linken meg lehet nézni, milyen volt az épület, míg állt s adakozni is lehet. Mindenkinek melegen ajánlom, mert ezek az emberek megérdemlik a segítséget!

http://www.szentlelek.eu/phpPages.php?pageID=191&CategoryID=1&JStemplateID=81










4 megjegyzés:

  1. Valóban érdemes volt ezt lefotóznod, hiszen egyre ritkább jelenségről van szó. Egyébként mifelénk még él a kalákás/gyűjtés szokása tragédiák esetén, és csodálatos dolog azt érezni, hogy az emberek egymásért nem valamiféle haszon reményében, hanem tiszteletből, becsületből mennek segíteni embertársainak.

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg komoly megmozdulás volt a lakosok részéről. Példaértékű dolog, hogy nem karba tett kézzel várják a kormány vagy mittudomén ki segítségét, hanem maguk cselekednek.
    Ügyes riportot készítettél. A második és az utolsó kép könnyedebb hangulatával reményt sugall a különben szomorú állapotokban.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép épület lehetett, kár érte, remélem minél hamarabb helyreállítják. Az ilyen összefogásnak mindig alulról kell indulnia, az emberek összefogásából, helyszeretetéből, utána tud széles körben elterjedni. Aztán ha megújult, örömmel néznek majd rá, hogy én is egy kicsit munkával vagy pénzzel hozzátettem.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszett ez a képriport! Igazán példaértékű ez az összefogás, ahogy közös erővel dolgoznak a sajnálatos módon lepusztult, de nem is olyan régen gyönyörű kivitelezésű épület újjá tételében! Kívánom, hogy a falu ifjúsága ismét birtokba vehesse a poraiból feléledt új sportcsarnokot! Ebben te is vállaltál egy morzsányit. És sok kicsi sokra megy :) Bízom benne.

    VálaszTörlés