2012. május 28., hétfő

Fészekkamera - Az utolsó felvétel

Hát igen, eltelt az idő! A három napja készült felvételen a kicsik már nagyok, a legkisebbek is szép tollasok már. Akkor nem volt időm felrakni a blogra, most bepótolom, merthogy ez az utolsó:


Aztán a tegnapi nap és a mai reggel folyamán mind a nyolc fióka sikeresen ki is repült, üresen hagyva eddigi biztonságos otthonukat, s megkezdték a felnőtté válás felé vezető újabb életszakaszt. Alighanem ez lesz életük legnagyobb kalandja, legveszélyesebb időszaka, sajnos ilyenkor pusztul el a fiókák nagy része. A tapasztalatlan, repülni még alig tudó kicsik többsége a ragadozók konyháján végzi rövidke életét, de a természet azért mégiscsak tudja mit csinál, mert a  mindig marad annyi közülük, hogy a  faj túlélését biztosítsa. Így hát nem is marad más hátra, mint szurkolni a kicsiknek s felkészíteni az odút az újabb költésre. Mert hát még hosszú a nyár, sikeresen kirepülhet egy újabb generáció!

Az utolsó fióka, rögtön a kirepülés után:


3 megjegyzés:

  1. Nagyon édes pofák ahogy a szülő érkezésére felbolydul a csapat és ahogy a távozása után lassan elcsendesednek.:-)
    A frissen kirepült fióka olyan "babás" még. Valóban csak a szerencse segíthet nekik, hogy az első pár napot túléljék, utána már gondolom nagyon hamar megerősödnek és felnőtté válnak.

    VálaszTörlés
  2. Így elrepült az idő, még pár napja néztem az etetéses videót :) Szépen felcseperedtek.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó volt betekinteni a kis család életébe! Még az is nagyonérdekes lehet, ahogy "ráveszik" magukat a kis csemeték, hogy kirepüljenek, vagy a szülők noszogatják olyankor kifele? Nincs erről is véletlenül felvétel??

    VálaszTörlés