2011. szeptember 10., szombat

Egyeskő - Single Rock

Családi sétánk alkalmával örvendeztetett meg a Hegy ezekkel a gyönyörű fényekkel, felhőkkel. A fekete-fehérre konvertálás és a Digital Photo Professional vörös szűrő effektusán kívül alig kellett a fotóba belenyúlni, s polárszűrőt sem használtam. A séta másik nagy élménye az volt, hogy leszállt mellém egy hajnalmadár, szűk három méterre. Mondanom sem kell, hogy a legalkalmatlanabb pillanatban, mikor az összes kezeimre szükség volt sziklán való kapaszkodáshoz. Így hát el is ment a dolgára, fotó nélkül. Hogy ez milyen veszteség, azt csak az tudja felfogni, aki már látott hajnalmadarat.

9 megjegyzés:

  1. Úgy látszik, hogy az élet csak cseppenként adagolja a fotósnak az örömöket, hogy mindent tökéletesen élvezhessünk ki. Neked most egy gyönyörű tájkép készítése adatott meg, a hajnalmadarat későbbre tartogatja a sors.:-)

    VálaszTörlés
  2. A vörös szűrő vagány dolog ,nekem van egy igazi is azt szoktam még kombinálni a gépembe beépített Red filter effektussal.Ilyenkor a gépemet már eleve fekete fehér üzemmódba állítom. A hatás eléggé drasztikus, a kék ég majdhogynem fekete lesz .
    Örvendek, hogy megosztottad a kép készítési módját, a hajnalmadár áldjon meg !:)

    VálaszTörlés
  3. Egy nagyon jó fekete-fehér lett belőle. Engedd hogy kárpótoljon azért a ritka madárért.

    VálaszTörlés
  4. Utánanéztem a könyvemben a hajnalmadárnak... Gyönyörű a kép, tetszik nagyon, de elhiszem, hogy sajnálod a madaras pillanatot!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól sikerült fotó! Tetszik ez a hely, szerettem volna eljutni ide tavaly, de már nem fért bele az időnkbe, így is annyi látnivaló volt Erdélyben. De legalább lesz miért visszamenni.

    VálaszTörlés
  6. A tájkép nagyon szép és jó lett ff-konverzió is. A hajnal meg csak eljő egyszer...

    VálaszTörlés
  7. De hol van a menedékház?

    VálaszTörlés
  8. A menedékház egy kicsit oldalt esik, szándékosan komponáltam "le" a fotóról. Akkor éppen felújítás után volt, egy csomó szétszórt lommal a környékén, így nem volt kedvem hozzá!

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű ez a szikla, így fekete-fehérré alakítva pedig a színek nem vonják el az ember figyelmét, így a lényegre lehet összpontosítani. Ha én hajnalmadár volnék, biztosan kedvenc tartózkodási helyeim közé tartozna ez a sziklatömb :)

    VálaszTörlés