2012. február 3., péntek

A piece of peace for everyone

5 megjegyzés:

  1. Mindenkinek nehéz átvészelni a telet. Remélem a galambocskák is találnak valami ennivalót, a kopott falak mögött pedig jó meleg otthonok vannak.

    VálaszTörlés
  2. ... és egy darab élet mindenkinek... mindenkié más, bár távolról ugyanannak a képnek elmosódott, sematikus figurái vagyunk csupán. De ha megnézzük közelebbről: hiába a már újan is jellegtelen, kopottságában pedig reménytelen házfal, mely életeinket egyazon sémába kívánta begyúrni... lám-lám, ahány ablak, annyiféle "termopán", tányérantenna és ruhaszárító, függöny... és mindegyik mögött egy élet, egy sors, kinek kinek a magáé. Csak annyira egyformák, mint az élelmes és szívós balkáni gerlék saját maguk számára.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jo amit irtal (es altalaban irni szoktal), de ezek nem (vagy nem mind) balkani gerlek :).

    VálaszTörlés
  4. Na, most jól lebuktam ornitológiából :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, ami igaz, ezek nem balkáni gerlék, csak parlagi galambok (Columba livia var. domestica), de ezen nem akadunk fenn, a komment így is úgy is nagyszerű!
      A kép készítésekor tényleg az volt a koncepció, hogy a szocreál ablakok mögött mindenkinek ott a saját kis egyéni békéje, s minden ablakhoz tartozik egy egy békegalamb, még ha kicsit szürke, csapzott, kopott is...

      Törlés