2013. március 21., csütörtök

Olvadás - Thaw


4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a kép is... Kedves Szilárd, egy kérdéssel jövök. Ma láttam a városban egy sereg madarat, amilyent soha életemben. Megpróbálom leírni. Mérete kb. mint egy rigó. SZíne: tejeskávé-barna, a szárnya alján élénk piros és sárga csík. Érdekes "tollfüle" van, hegyes. Kellemes csivitelő hang. Nagy csapatban jöttek, a fák bogyóit csipegették... Mintha lett volna rajta valami szín... de egy-kettőre elsuhantak, illetve feltelepedtek a huzalokra, a magas fákra... Milyen madár lehetett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A leírás alapján egészen bizonyos, hogy csonttollú (Bombycilla garrulus)! Ez a faj téli vendég, északról jön, nem minden télen látható, de az idén elég sokan teleltek (telelnek) itt. Tényleg nagyon látványos madárkák, s néha egészen szelídek. Olyan vidékekről is jönnek, ahol soha nem látnak embert. Szóval, jól meg kell nézni őket, mert lehet, hogy évekig nem látunk majd egyet sem!

      Törlés
  2. Köszönöm, ez az. A név alapján rá is kerestem képekre. A helyzet az, hogy a látványuktól olyan izgalomba jöttem, hogy már nem mernék megesküdni, de: mintha az lenne az eltérés a képek és az általam látottak között, hogy az én :) csonttollúim fején az a bizonyos bóbita más volt. Nem sisakszerűen húzódott hátra, hanem mint két kis fülecske a fej két oldalán (ilyen van?). Mindenképpen gyönyörűek voltak, és ahogy mondod, nem is nagyon féltek, viszonylag közel engedtek magukhoz. (Sorry, hogy itt a blogodon ilyenekkel zargatlak...)

    VálaszTörlés