2012. április 26., csütörtök

Megállóhely - Station


6 megjegyzés:

  1. Remek életkép. Két élet arca néz ki a leharcolt ablakon...

    VálaszTörlés
  2. De jó, ez nagyon természetes életszagú. Valami érdekeset láthattak(azt hiszem pont rád néznek:-), hogy egymástól függetlenül mindketten oda néztek.

    VálaszTörlés
  3. 1. olvasat: Ezek a vonatok... húsz évvel ezelőtt is... és még mindig ugyanazok... Egy egész korszakot hoznak vissza, a lerobbantság, az igénytelenség, a kényelmetlenség... És ami a legrosszabb (vagy nem? inkább sikeres túlélőkészlete a kelet-európai embernek?): a mérhetetlen türelem és alkalmazkodóképesség, amivel tudomásul vesszük és beéljük életünk huzatos, koszos és lassú vonatfülkéit. Az ablakon kinéző arcok: az élet minden nehézségét és csapását megadóan viselő, a mindennapi kényelmetlenséget beletörődően vállaló (mi több: természetesnek tekintő)emberek. És a jellegzetes szembefordulás (a frontalitás), mint a régi fényképeken, ahol mindig teljes egészünket mutatjuk, szégyen és megmódoltság nélkül...
    2. olvasat a la József Attila:
    "s én állok minden fülke-fényben
    én könyöklök és hallgatok."

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jó! Szépen ábrázolva jelenkorunk kilátásait! Grat!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen mindenkinek!
    Igen, engem néztek mindketten. Általában az utcai fotónál nem szeretem ezt a helyzetet, de itt úgy gondoltam helyénvaló. Az állomásban álló vonat utasai többnyire egészen gátlástalanul bámulnak a képünkbe, mintha moziban lennének.

    VálaszTörlés